Forum

Thread tagged as: Error, Installation, Configuration

Using Perch with Wamp

Hi, all was working fine locally with Perch and Wamp then I had to reinstall windows and hence wamp.

Now (with a virgin Wamp set up) when I try to set up a website locally using Perch, ie doing [local website]/perch/setup I get error messages (see below). Just a quick question, is this likely to be a Wamp thing or a Perch thing? Is there an easy answer? I'm using Perch 3.x and Wamp, latest x64 version.

Thanks for any help, cheers - Mark

Error messages:


( ! ) Warning: constant(): Couldn't find constant PERCH_ERROR_MODE in C:\wamp64\www\mdev64\hwa\hwa-live\perch\core\lib\PerchDB_MySQL.class.php on line 44 Call Stack # Time Memory Function Location 1 0.0013 264040 {main}( ) ...\index.php:0 2 0.0018 290224 include( 'C:\wamp64\www\mdev64\hwa\hwa-live\perch\setup\env.php' ) ...\index.php:5 3 0.0140 982456 PerchAPI->__construct( ) ...\env.php:80 4 0.0152 1038336 PerchLang::fetch( ) ...\PerchAPI.class.php:21 5 0.0152 1039200 PerchLang->__construct( ) ...\PerchLang.class.php:44 6 0.0218 1586288 PerchSettings->get( ) ...\PerchLang.class.php:19 7 0.0218 1586888 PerchDB_MySQL->get_rows( ) ...\PerchSettings.class.php:59 8 0.0219 1588768 PerchDB_MySQL->get_link( ) ...\PerchDB_MySQL.class.php:166 9 0.0219 1589240 PerchDB_MySQL->open_link( ) ...\PerchDB_MySQL.class.php:115 10 0.0233 1617968 PerchDB_MySQL->config( ) ...\PerchDB_MySQL.class.php:79 11 0.0233 1618016 constant ( ) ...\PerchDB_MySQL.class.php:44 ( ! ) Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\wamp64\www\mdev64\hwa\hwa-live\perch\core\lib\PerchDB_MySQL.class.php:44) in C:\wamp64\www\mdev64\hwa\hwa-live\perch\core\lib\PerchUtil.class.php on line 233 Call Stack # Time Memory Function Location 1 0.0013 264040 {main}( ) ...\index.php:0 2 0.0018 290224 include( 'C:\wamp64\www\mdev64\hwa\hwa-live\perch\setup\env.php' ) ...\index.php:5 3 0.0140 982456 PerchAPI->__construct( ) ...\env.php:80 4 0.0152 1038336 PerchLang::fetch( ) ...\PerchAPI.class.php:21 5 0.0152 1039200 PerchLang->__construct( ) ...\PerchLang.class.php:44 6 0.0218 1586288 PerchSettings->get( ) ...\PerchLang.class.php:19 7 0.0218 1586888 PerchDB_MySQL->get_rows( ) ...\PerchSettings.class.php:59 8 0.0219 1588768 PerchDB_MySQL->get_link( ) ...\PerchDB_MySQL.class.php:166 9 0.0219 1589240 PerchDB_MySQL->open_link( ) ...\PerchDB_MySQL.class.php:115 10 0.0329 1618528 PerchUtil::redirect( ) ...\PerchDB_MySQL.class.php:93 11 0.0341 1644016 header ( ) ...\PerchUtil.class.php:233
mark buckley

mark buckley 0 points

  • 3 months ago
Rachel Andrew

Rachel Andrew 393 points
Perch Support

If the same files were working before, and the environment has changed it's going to be the environment not Perch. We know nothing about Wamp so you might be better posting to their forums for help with that.

Hello Rachel, thanks very much for this.

I'm not saying the same files were working before. What I'm saying is that it works online, I ran the setup (as above) and it gave the error message (also above) saying that there is a PERCH_ERROR_MODE constant missing.

Did you see the errors above?

Cheers - Mark

Drew McLellan

Drew McLellan 2578 points
Perch Support

The errors don't really make sense on a functional system. Have you checked you've got a complete set of files?

Thanks Drew, that's very helpful.

When you say "system", do you mean Perch or Wamp? When you say 'complete set of files', do you mean Perch or Wamp. Please could you be a little more specific if possible.

Thanks again for coming back to me.

Cheers - Mark PS, do youknow of any professional, paid support for this sort of error that might be able to help pinpoint/troubleshoot the issue?

Drew McLellan

Drew McLellan 2578 points
Perch Support

I mean Perch. We don't know Wamp and have no capacity to support it.

If in doubt, download a fresh copy of Perch from your account and replace the perch/core folder, just as you do when updating.